Kiærpaviljongen

I 2018 – 2019 malte medlemmer av Drammens museumsforening Kiærpaviljongen på Marienlyst på dugnad. Foreningen betalte malingen, mens museets håndverker sto for den nødvendige restaureringen av gelendere og særlig trappen.

Ved en liten tilstelning 11. september 2019 markerte Museumforeningen at arbeidet var ferdig. Her holdt Vibeke Kiær en liten innledning om lysthus, og Eva Stabæk fortalte om sjøfartsbydelen Tangen. Vi vil her la alle medlemmene få del i dette stoffet. Vi illustrerer de to bidragene og sender dem til medlemmene etter tur. I en tredje medlemssending har vi samlet noen historier om hvordan lysthus kunne bli brukt.

Kiærpaviljongen på Marienlyst med ny maling i de opprinnelige fargene. Foto Drammens museum.

Styret er glad vi er i stand til å gi medlemmene dette kulturhistoriske stoffet knyttet til museet i en tid hvor koronapandemien hindrer oss i å arrangere medlemsmøter. Vi håper medlemmene får glede av disse tre sendingene.

Hilsen

Styret

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s